De Schup, het eigen supportershome voor NEC

NEC – supportershome De Schup

Vraag

Een interieur dat tegen een stootje kan, want er worden overwinningen gevierd maar er komen ook wel eens andere emoties aan te pas.

Proces

Er waren nogal wat stakeholders betrokken bij dit project, met verschillende belangen. Beewan zorgde voor de stroomlijning en heldere afspraken.

Effect

We zijn trots op het resultaat, net als alle betrokkenen. Ondanks een aantal onvoorziene ontwikkelingen is er geen noemenswaardige vertraging opgelopen.

NEC, de eredivisionist uit Nijmegen speelt in het sfeervolle Goffertstadion in een prachtige groene omgeving. Het stadion ligt verdiept in het aangrenzende Goffertpark, waar het ooit door honderden Nijmegenaren met de schep (schup, op zijn Nijmeegs) werd uitgegraven. Direct onder de tribune van de Supportersvereniging NEC was aan de beschermde buitenkant plaats gemaakt voor een eigen Supportershome.

De supportersvereniging wilde natuurlijk graag zelf betrokken worden bij het ontwerp van hun eigen thuis, met veel mooie en leuke ideeën. Sponsor Jupiler was bovendien bereid om een flinke bijdrage te leveren en dat gaf veel extra mogelijkheden. Volop positieve energie dus, maar er moest nog wel lijn in het geheel komen.

Zoals wel vaker gebeurt bij interieurprojecten kwamen er onderweg nog een paar zaken aan het licht, zoals een beperkte stroomvoorziening. Dat ging weer niet zo goed samen met de ingeslagen weg ten aanzien van de indrukwekkende lichtshow installatie. Zo kwam er een energiezuinige LED lichtinstallatie voor in de plaats, werd er geschoven en overlegd zodat alles uiteindelijk toch NEC-waardig bij elkaar kwam. Overigens was de samenwerking met alle partijen –niet in de laatste plaats de eigen technische dienst- een plezierige ervaring voor ons allemaal. 

Tijdens de opening gingen beide 1.000 liter biertanks, die opvallend onderdeel van het interieurontwerp zijn, schoon leeg dus de sfeer zat er meteen goed in. 

Het supportershome werd gedoopt tot ‘De Schup’, met eerbied voor al die mannen die vroeger met bloed, zweet en tranen hebben staan graven op deze bijzondere plek.

Beewan heeft uitgebreide ervaring met ‘sport spaces’, zoals skyboxen of loges, fanshops, cateringlocaties, bestuurskamers en business clubs bij verschillende clubs. Neem contact met ons op voor een presentatie met voorbeelden uit de praktijk, uiteraard geheel vrijblijvend.